Brojke koje garantuju poverenje!
17stomatologa

Stalno zaposlena
u centru
15zubnih tehničara

Stalno zaposlenih
u centru
400kvadrata

Nova klinika
u centru Beograda
21apartman

Za pacijente
iz inostranstva
10.000pacijenata

Zadovoljnih pacijenata

Vinir zamena za implant - da ili ne?

KERAMIČKI VINIRI FASETE

 

Fasete

 

Keramičke fasete su tanke ,,ljuspice“ individualno dizajnirane, koje se adaptiraju na prednju površinu zuba kako bi se poboljšao njihov izgled. Ovom savremenom metodom mogu se korigovati oblik, boja, pozicija i vidljivost prednjih zuba u cilju postizanja savršenog izgleda zubnog niza.

 

Prednosti:

  1. Korekcija oblika zuba
  2. Korekcija boje zuba
  3. Korekcija pozicije zuba
  4. Zatvaranje dijastema između prednjih zuba
  5. Minimalno invazivna metoda koja podrazumeva minimalno uklanjanje zubne supstance
  6. Jednostavna i bezbolna procedura uz upotrebu lokalne anestezije
  7. Postojanost boje keramičkih faseta tokom vremena
  8. Vrhunski estetski rezultati zahvaljujući kvalitetu materijala od kojih se izrađuju
  9. Mehanička svojstva koja omogućavaju odličnu otpornost u ustima
  10. Individualni dizajn i precizna izrada u zubnoj laboratoriji

 

Viniri (keramičke ljuspice)

 

Bilo da je reč o malo izmenjenom položaju zuba ili izmenjenoj boji, ovi estetski nedostaci se mogu nadoknaditi primenom keramičkih ljuspica (vinira), koji daju izvanredne estetske rezultate.
Prema modelu dobijenom izlivanjem otiska zuba pacijenta, ljuspice se izrađuju uz pomoć kompjutera, koji ne samo što obezbeđuje najpreciznija moguća merenja, već i indžektuje keramiku, pa tako daje i najveću moguću preciznost u modelovanju vinira. Posebna vrednost ove metode je u tome što njena primena ne zahteva agresivno brušenje zuba, već skidanje samo vrlo tankog sloja zubne gleđi. Vinirima se zapravo menja prirodna zubna gleđ, pa se na taj način može menjati boja zuba ili napraviti manja korekcija položaja, veličine i opšteg izgleda zuba.

 

Bezmetalne krunice

 

Drugi način za dobijanje belih zuba je ugradnja bezmetalnih krunica i faseta. Nakon brušenja i uzimanja otiska, vrši se kompjutersko 3D skeniranje brušenog patrljka. Na osnovu toga se u labaratorijskim uslovima pravi protetska struktura vrhunskog kvaliteta i izgleda. Vreme trajanja ovog tretmana iznosi 7 dana. Prednosti bezmetalnih keramičkih krunica su u tome što boja ovih krunica moze da bude slična ili identična boji ostalih zuba. Za razliku od njih boja običnih krunica sa metalnom bazom ne moze da se usaglasi sa bojom ostalih zuba.

 

Primena bezmetalne keramike spada u najsavremenije tokove estetske rehabilitacije zuba. Naša stomatološka služba primenjuje najaktuelnije metode koje se zasnivaju na upotrebi bezmetalne keramike – keramičke vinire i keramičke krunice. Štaviše, ako stanje usta i zuba pacijenta to dozvoljava, ove usluge mogu biti kompletno pružene u roku od samo jednog dana.

 

Bezmetalne krunice i mostovi

 

Kad je reč o većim oštećenjima zuba, velikom broju plombi, masivnim plombama ili drastičnoj promeni boje zuba zbog endodontskih intervencija, estetski problemi te vrste se najefikasnije rešavaju primenom bezmetalnih keramičkih krunica i mostova. Treba, takođe, znati da se bezmetalna keramika koristi pre svega za ulepšavanje osmeha, odnosno za estetske intervencije na prednjim zubima, jer oni nisu izloženi najvećem pritisku žvakanja. Pri tom, ukoliko je oštećen samo jedan zub, za dobijanje punog estetskog efekta preporučuje se rehabilitacija zuba u paru (oba sekutića, na primer).

 

Bezmetalne keramičke krunice se takođe izrađuju uz pomoć kompjutera, s tom razlikom što se preko osnove, koju čini kompjutreski indžektovana keramika, rukom zubnog tehničara dodaje „kapica" u obliku sloja tvrđe keramike.

Pročitajte naše savete
POSTAVITE NAM
PITANJE
* * *

DENTAL PLAZA CALL CENTER 00-24