Kompjuterizovana anestezija

ZAKAŽITE BESPLATAN PREGLED I KONSULTACIJU

Kompjuterizovana anestezija

 

Za velikibroj pacijenata lokalna anestezija je najneprijatniji deo tretmana kod stomatologa.


Bol prilikom davanja lokalne anestezije nastaje kada igla prodire duboko i oštećuje okolno tkivo. On može potrajati i posle prestanka dejstva anestezije. Ovo se posebno odnosi na donju vilicu gde se koristi duža igla.Prilikom ubrizgavanja anestetka u tkivo, povećava se pritisak u njemu i javlja se bol.


Zato u našoj ordinaciji koristimo najsavremeniji sistem za davanje lokalne anestezije koji NE IZAZIVA BOL. Ova nova tehnologija je vrlo popularna kod pacijenata koji imaju fobiju od inekcije.

 

Prvi u Srbiji predstavljamo našim pacijentima inovativno rešenje za bezbolnu posetu stomatologu, KOMPJUTERIZOVANU ANESTEZIJU CALAJECT.

 


Šta je to CALAJECT?

 

Calaject je u osnovi kompjuterski kontrolisana inekcija. Ona služi da obezbedi potpuno BEZBOLNO , sigurno i delotvorno davanje lokalnog anestetika prilikom obavljanja svih rutinskih stomatoloških intervencija uključujući: popravku zuba, vađenje živca,brušenje za krunice itd. Ubrizgavanje anestetika kontroliše kompjuter, tako da je inekcija spora, konstantna i KOMFORNA. Merenjem otpora u tkivu na koji nailazi tečnost prilikom ubrizgavanja, kompjuter izračunava najpravilniji položaj tanke igle i na to upozorava terapeuta. Pre dodira sa tkivom, instrument izbacuje nekoliko kapi da bi anestezirao tkivo pre kontakta sa tankom iglom a pacijentu je obezbeđen maksimalno ugodan i opušten tretman.

 

 

Gde se aplikuje anestezija?

 

Sistem jeposebno dizajniran da obezbedi anesteziju za pojedinačan zub ubrizgavanjem anestetika u tanak prostor između zuba i desni koja ga okružuje.
Postupak se vrši BEZ BOLA i VRLO EFIKASNO, BEZ OSEĆAJAUTRNULOSTI USNE I JEZIKA. Posle klasične lokalne anestezije bili su potrebni sati da prođe utrnulost usne da bi pacijent mogao da nastavi sa radnim aktivnostima ili konzumira hranu.
 Do sada nijedna konvencionalna tehnika davanja lokalne anestezije u stomatologiji nije bila u stanju da obezbedi ovoliko komfora za pacijenta, a terapeutu dovoljno snažnu anesteziju da sprovede intervenciju bez bola.

 

 

Koje su prednosti u odnosu na klasičnu iglu i špric?

  • Precizna kontrola ubrizgavanja i potiskivanja anestetika omogućavaju da inekcija bude bezbolna, čak i kod manje pristupačnih zuba i regija kao što je nepce, gde je inekcija obično bolnija.
  • Ergonomski dizajn i mala težina stomatologu omogućavaju da lako rotira i manipuliše nastavkom preciznije pogodi mesto anestezije
  • Standardne tehnike anestezije su mnogo komfornije i efikasnije kada se koristi Kompjuterizovana anstezija
  • Sa jednom ampulom anestetika moguće je anestezirati veći broj zuba
  • Nema kolateralne utrnulosti usne, jezika , nosa!  Anesteziran je samo zub na kome se radi ili koji se vadi!

POSTAVITE NAM
PITANJE
Dental Plaza

* * *

DENTAL PLAZA CALL CENTER 00-24

Top